L’objectiu de Relleu i Entorn és promocionar i donar a conèixer les construccions en pedra seca alhora que intentem dignificar un ofici antic però necessari . Un ofici que pel seu caràcter ecològic, sostenible i de Km0 creiem que té tot el futur del món.

 

T’ha passat mai que estàs entre camps de fruiters i veus com els marges marquen el relleu del teu voltant? Talment com si fossin les corbes de relleu dibuixades en un mapa? A nosaltres sí. D’aquí el nostre nom “Relleu i Entorn”, perquè tot i que intervenim en el relleu ho fem de la manera més respectuosa possible.

 

No en va fa més de 15 anys que ens dediquem a aquesta feina: hem après la tècnica de petits agricultors que ens han ensenyat com feien ells els marges. Amb el temps, hem comès errors que ens han permès depurar la manera de treballar i gràcies als quals ara podem dir que som uns dels pocs margers certificats a nivell de Catalunya.

 

Això per nosaltres és important perquè, encara que sembli senzill, no és el mateix apilar pedres que fer que una construcció de pedra seca s’aguanti, es mantingui estable, treballi tota ella com una unitat i estigui cohesionada. Estem contents de tenir un certificat que ens qualifiqui com a “professionals”.

 

I és que per nosaltres els marges de pedra seca, les barraques, els aljubs, etc. són un clar exemple d’arquitectura anònima que ha perdurat en el temps. Ens agradaria que aquesta arquitectura, aquesta manera de fer bioconstrucció sostenible, aquesta forma d’ordenar el paisatge i ajudar-lo a perviure, continués vigent per molts anys. 

Curs de pedra seca

Tens algun raconet de món on vulguis posar relleu cuidant l’entorn? Contacta amb nosaltres! Som professionals de confiança.

Scroll to Top
Aquesta web utilitza cookies pròpies per al correcte funcionament. Al fer clic al botó Acceptar, acceptes que es facin servir aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits.    Configurar i més informació
Privacidad